Nya Safeland är här!

Nya Safeland är här!

Dela inlägg

I veckan släpps den nya versionen av appen. Safelands vision är att skapa en värld där hjälpen alltid är nära. En värld där hjälpen endast är en knapptryckning bort. En värld där det är enkelt att samverka och dela viktig information med grannskapet. Därför gör vi det nu ännu lättare att larma andra och hjälpa till när brådskande situationer inträffar, information om närmaste hjärtstartare och mycket mer.

Här sammanfattar vi några av de förändringar ni kommer se i den nya appen.

Ny design och navigation

Vi har uppdaterat hela appens utseende och alla vyer. Design är en förvisso en fråga om tycke och smak, men vi hoppas att du gillar den. Med den nya navigation skall det bli enklare att hitta rätt, även vid brådskande situationer.

Snabbmeddelande vid larm

Vid larm får du en hög ljudsignal tillsammans med en pushnotis. Tryck på pushnotisen för att öppna larmet. Där kan du nu trycka på ett snabbmeddelande, exempelvis “Tar mig till platsen”

Aktivera snabbt akutlarm

Nu blir det ännu lättare att larma vid akuta situationer. I menyn finns ett stort Plustecken där du kan larma akut till din befintliga plats. Första gången du går in på den här menyn får du möjlighet att sätta en standard för din utlarmning, exempelvis en specifik grupp vid larm. Tips är att gå in i den här funktionen direkt.

Hitta närmaste hjärtstartare

Safeland samarbetar med andra aktörer för att möjliggöra snabba insatser. En ny samarbetspartner är Svenska Hjärtstartarregistret. Vid hjärtstopp är tiden kritisk. Med snabb respons och en hjärtstartare kan insatsen vara skillnaden mellan liv och död.

I appen ser du var samtliga hjärtstartare i din närhet är placerade. De som de är tillgängliga för närvarande är gröna och de som är otillgängliga är markerade som grå. Information om tillgänglighet är viktig eftersom många hjärtstartare är placerade i kontor eller köpcentrum som endast kan nås under vissa tider på dygnet.

Ny typ av kommunikation i Grupper

Precis som tidigare kan du kommunicera offentligt med alla användare i Safeland på kartan. Nu introduceras även ett nytt typ av “inlägg” i grupper som lämpar sig även för diskussioner. Inlägg möjliggör en diskussion kring ett visst ämne, medan snabbmeddelande fungerar precis som tidigare.

Kontrollfråga vid ansökan till grupper

Som administratör kan du nu aktivera en fråga till användare som ansöker till din grupp. Genom deras svar kan du verifiera att de personer som ansöker till din grupp hör hemma där. Exempelvis “Vilken adress bor du på?” eller “Vad kallar vi den gula kiosken i korsningen?”

Aktivitetsflöde

Aviseringar och Flödet har nu slagits ihop till ett Aktivitetsflöde. Där kan du enkelt hitta de senaste inläggen eller informationen.

En ny teknik som möjliggör mer

Osynligt för er som användare, men viktigt för våra utvecklare är den nya teknologin som de nya apparna nu är baserade på. Detta innebär att Safeland nu kan hålla ännu högre takt i utvecklingen av appen. Kontakta gärna oss om du har önskemål som gör er samverkan bättre.

Så får du den nya versionen

Den nya versionen installeras automatiskt om du har aktiverat automatiska uppdateringar i din telefon. Välj att hämta den senaste om du inte kan vänta. Vi hoppas att du gillar alla nyheterna!

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla